banner3

VRIJDAG 8 APRIL

Vanaf vandaag zijn alle kunstwerken te bewonderen en beginnen de acties en aanbiedingen van de deelnemende bedrijven.

De Opening
Vrijdag 8 april 17.00 uur – 17.30 uur
Een korte officiële opening in de Pauluskerk. U wordt welkom geheten door a capella zang van de groep High Hopes. Theater on Tour heeft zowel binnen als buiten de kerk enkele theatrale verrassingen in petto. Locatie: Pauluskerk, Straatweg 37.

acapellaHigh Hopes is een Acapella groep gevormd door vijf leden. Manon, Jannie, Paul, Nico en Hester delen de liefde voor symfonische rock, harmoniserende akkoorden en acapella muziek. De naam van de band is afgeleid van een acapella improvisatie op het Pink Floyd nummer “High Hopes”. Het repertoire dat zij uitkiezen is niet altijd vanzelfsprekend; vaak klinken de klanken van onbekendere nummers die zij coveren. Ook nummers van onze oosterburen komen bij High Hopes aan bod. Kortom een gevarieerd repertoire dat bij elk optreden swingend wordt afgesloten. Website: www.highhopesacapella.nl.

beeldmerkTheater on Tour
In de middag en avond
Een heel lang weekend in de middag en avond, op verschillende locaties in Breukelen: zang, cabaret, eten, dans, drinken, muziek, straatacts en workshops. Met lokale enthousiastelingen en landelijke bekenden.
Voor meer informatie: www.theaterontour.nl

078 Openstelling Johannes de Doperkerk
Tussen 14.00 en 16.00 uur
U kunt de fraaie gebrandschilderde ramen en relikwieën in de kerk bewonderen. Er is altijd iemand aanwezig die uitleg kan geven. Gratis entree.
Locatie: Johannes de Doperkerk, Straatweg 148

Overzichtstentoonstelling
Op donderdag, vrijdagen en zaterdagen tijdens de HOTSPOT week van 10.00 tot 16.00 uur
Vanaf vrijdag 8 april is er een grote tentoonstelling met het werk van alle kunstenaars die meedoen aan de HOTSPOT-dagen. Deze is in de mooie lichte ruimte van de Pauluskerk. Maar liefst 44 kunstenaars laten één van hun kunstwerken zien. Het aanbod is enorm gevarieerd en bestaat uit allerlei werken overzichtstentoonstellingin verschillende disciplines. Niet alleen schilderijen met olieverf, acryl, gemengde techniek en grafiek maar ook fotografie en naaikunst. In vitrines en op diverse plekken in de kerk zijn er bronzen beelden, glaskunst en keramiek te zien. Bij elke kunstenaar wordt vermeld bij welk bedrijf hij/zij exposeert. Wie te weinig tijd heeft om de hele kunstroute uit het HOTSPOT-informatie boekje te volgen kan hier alvast een mooie keuze maken.
Locatie: Pauluskerk, Straatweg 37.

ZATERDAG 9 APRIL

BeeldMerk-Dhondt Workshop Interieurstyling
Van 10.30 – 12.30 uur
De stylistes van Gilbert Dhondt Wonen doen de hele dag niets anders dan foto-workshop-Dhondtinterieurs inrichten en verfraaien. Wilma, Hilda en Anneke delen hun kennis graag met u in deze workshop Interieurstyling. Aanmelden via info@dhondt-wonen.nl of 0346 262522; max. aantal deelnemers 12. Kosten € 6,- per persoon (incl. materialen voor een moodboard, koffie en thee). Locatie: Gilbert Dhondt Wonen, Kerkbrink 9

Openstelling Pieterskerk
Tussen 12.30 en 15.00 uur. Gratis entree.
Desgewenst kunt u een korte toelichting krijgen. Het verhaal gaat dat Bonifatius foto-1-interieur-Pieterskerkal in de 8ste eeuw in Breukelen een kapel aan St. Petrus wijdde. In de 15de eeuw is in ieder geval de Pieterskerk, de dorpskerk van Breukelen, gebouwd. Deze kerk weerspiegelt nog steeds de bijzondere geschiedenis van het dorp. Er zijn grafkapellen, rouwborden en herenbanken te vinden van Kasteel Nijenrode, Buitenplaats Cromwijck en Ridderhofstad Gunterstein. Ook hangen er twee grote herdenkingsborden van het Rampjaar 1672 toen de kerk wonder boven wonder werd gespaard, maar bijna alle  kastelen en buitenplaatsen langs de Vecht werden verwoest. Niet voor niets is de Pieterskerk opgenomen in een boek met de 100 meest bijzondere kerkinterieurs van Nederland. Locatie: Pieterskerk, Straatweg 59.

catherine-gathierKunstenaars demonstreren hun werk
Zaterdag 9 april 12.00 – 16.00 uur
Catherine Gathier, Gerrit Peele, Alexander Lagaaij en Peter Hartsuijker laten zien hoe hun werk tot stand komt. Locatie: op de Kerkbrink.

Het werk van Catherine Gathier behoort tot het hedendaags realisme. Zij is een veelzijdig kunstenaar en schildert niet alleen met olie- of acrylverf op doek maar maakt ook trompe l’oeils. Dit is een schildertechniek die bedrieglijk realistisch aandoet. U zult versteld staan. www.catherinegathier.nl

gerrit-peeleGerrit Peele is beeldhouwer. Hij werkt meestal met een vastomlijnd idee/ontwerp. Voor al zijn ideeën heeft de natuur model gestaan. Vandaag gaat hij werken aan een hangend tweeluik met de titel: “in & uit” Het materiaal is van Madagaskar kalksteen. Het eerste deel is klaar. www.natuursteentijd.nl

AlexanderAlexander Lagaaij is niet alleen  natuurkundige maar ook kunstenaar.

Vandaag gaat hij in korte tijd getekende portretten maken van mensen, waarbij hij vooral hun ziel naar buiten laat komen. www.alexanderlagaaij.nl

peter-hartsuijkerPeter Hartsuijker is zo iemand die wat zijn ogen zien met zijn handen kan maken. Hij naait kleding en accessoires, maakt glas in lood objecten, lampen en ornamenten van afvalmaterialen etc. Vandaag gaat hij aan de slag met het lasapparaat waarmee hij oa vuurkorven en lampen maakt.
Wil je liever zelf aan de slag? Peter leert jou de kunst van het lassen tijdens een workshop elektrisch lassen deze middag, met theorie en praktijkles, kosten € 25,- per persoon inclusief materialen. aanmelden: sugarhart62@gmail.com, 06 22058410, www.sugarhart.com

persfoto-Mijn-te-gekke-oma-..Theater on Tour middag
Samen met de kunstenaars die de demonstraties geven is er op de Kerkbrink van alles georganiseerd door Theater on Tour. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende straatacts en dansoptredens. Of je kunt een graffitiworkshop volgen of naar de kindervoorstelling ‘Mijn gekke oma ‘.

Kijk voor meer informatie op
www.theaterontour.nl en zie het volledige programma van Theater on Tour!

 

Fotowedstrijd
Kunst door de ogen van leerlingen van het Broeckland College uit Breukelen. Leerlingen uit de 2e klas gaan onder leiding van Marieke Schellekens (docente Culturele en Kunstzinnige Vorming) en Gerhard Hof (lid van de Foto- en Videoclub Loenen) op eigen wijze aan de slag met het thema “Wat is kunst?” Het resultaat wordt vastgelegd in foto’s die vanaf zaterdag 9 april in Galerie Peter Leen te bewonderen zijn.

Wie heeft de mooiste foto? Een vakjury, maar ook het publiek beslist. Er zijn dus twee prijzen te winnen. Gedurende 9 april t/m vrijdag 15 april kunt u, het publiek, stemmen op de foto die volgens u het meest het thema raakt of die u gewoon het mooiste vindt. Zaterdag 16 april om 15.00 uur verricht burgemeester Marc Witteman de prijsuitreiking in Galerie Peter Leen, Herenstraat 25.breukelen-midden

Deze fotowedstrijd is mede tot stand gekomen dank zij de hulp van Wijkcomité Breukelen Midden.

ZONDAG 10 APRIL

Open dag bij de Danne Ateliers
Van 12.00 – 17.00 uur Gratis entree.
Er zijn deze dag diverse kunstenaars en ambachtslieden aanwezig. Kijk op www.danneateliers.nl voor meer informatie. Locatie: Domineeslaantje 2.

Deshima Trio
Aanvang 15.00 uur. Entree € 10,00 p.p.
Muzikale uitvoering door het Deshima Trio. Twee violisten en een pianiste treden al jaren succesvol op met klassieke en moderne kamermuziek met een gevarieerd repertoire van Barok t/m Tango muziek. Locatie: Pauluskerk, Straatweg 37

DINSDAG 12 APRIL

indiaOpen Podium Broklede
Aanvang: 19.30 uur
Hét culturele evenement van Broklede. Kom genieten van muziek, dans, cabaret en film. Naast leerlingen en medewerkers van Broklede staan dit jaar ook onze gasten uit Mumbai op het podium!
Locatie: RSG Broklede, Schepersweg 6a

DONDERDAG 14 APRIL

Inspiratie-avondmatje
Aanvang 19.00 uur. Entree gratis:
Op uitnodiging van Wakker in je Vel, het netwerk van holistische praktijken in de Stichtse Vecht, verzorgt schrijfster Korrie de Vet een workshop over het door haar geschreven boek Het Matje. Op een enthousiaste en humoristische manier legt Korrie je uit waar het Matje over gaat. Met een paar eenvoudige oefeningen kun jij voor jezelf ervaren of jij “op je matje staat”. Locatie: het Bonifatiushuis Kerkplein 18. Graag vooraf aanmelden via www.wakkerinjevel.nl/thema-avond

VRIJDAG 15 APRIL

Openstelling Johannes de Doperkerk
Tussen 14.00 en 16.00 uur. Gratis entree.
U kunt de fraaie gebrandschilderde ramen en relikwieën in de kerk bewonderen. Er is altijd iemand aanwezig die uitleg kan geven.
Locatie: Johannes de Doperkerk, Straatweg 148

ZATERDAG 16 APRIL

Bedrijvenmarkt Breukelen Bruist!bruisend
Tussen 11.00 en 17.00 uur
Dé markt voor lokale winkeliers en ondernemers waarbij zij niet enkel artikelen trachten te verkopen, maar juist de bezoeker ook een belevenis mee willen geven aan kennis, kunde en vakmanschap. Met recht een belevenement! Het zal wederom plaats vinden op de Kerkbrink met een extra toevoeging op een deel van de Hazeslinger. Op de Hazeslinger zal de nadruk liggen op “Het lekker in je vel” thema.foto-breukelen-bruist
Naast de bekende en gevestigde winkeliers zult u wederom versteld staan van het ruime en diverse aanbod aan ondernemers in ons prachtige dorp. Ondernemers, waarvan u soms van het bestaan niet af wist. Demonstraties, acties, workshops en ook samenwerkingen tussen ondernemers zullen u verrassen. Bezoek dus ook “ Breukelen Bruist”!

mannenkoorHet Nederlands Concert Mannenkoor (NCM)
Aanvang 15.30 uur. Gratis entree.
Een matinee concert van het Nederlands Concert Mannenkoor. Het NCM is begin 1997 ontstaan uit een samengaan van het Nationaal Christelijk Concert Mannenkoor met het Christelijk Nederlands Mannenkoor. Het grote succes in 2014 was  één van de redenen om naar Breukelen terug te keren.
Locatie: Johannes de Doperkerk, Straatweg 148

Openstelling Pieterskerk
Tussen 12.30 en 15.00 uur. Gratis entree.
Desgewenst kunt u een korte toelichting krijgen.
Locatie: Pieterskerk, Straatweg 59. (zie ook 8 april)

Schrijversestafette met schrijvers uit de regio
Van 10.00-13.00 uur.
schrijversU wist misschien niet dat de Stichtse Vecht behalve beeldend kunstenaars ook schrijvers heeft? Dan is dit het juiste moment om kennis te maken met deze enthousiaste regionale schrijvers en hun veelzijdige aanbod van boeken. Zij gaan uit eigen werk voorlezen. Uiteraard is er gelegenheid tot discussie en persoonlijk contact. Fotografie: Jan Willem Verwaaijen.

De schrijvers zijn: Marcel Heunks, Liesbeth Korsman (Pepper Kay), Wouter ter Reehorst,  Arie van Wijhe en Jannie Souverein. Piet van den Akker zal tussen de presentaties voordragen uit zijn dichtbundel “Wie ben ik”. Grace Bernardus, bekend van het recent uitgegeven boek ‘Multiara’ Molukse parels aan de Vecht, fungeert als lady speaker.

Alle boeken liggen ter inzage en kunnen uiteraard gekocht worden, en op verzoek gesigneerd. Meer info over deze schrijvers kunt u vinden op:
www.bibliotheekavv.nl/speciaal-voor/schrijvers/schrijvers-regio.html.
Locatie: Bibliotheek, Schepersweg 6c.

Prijsuitreiking fotowedstrijd
Om 15.00 uur
De vakjury en publieksjury hebben besloten! Wie heeft de mooiste foto gemaakt? ZIe ook pagina 7. Burgemeester Marc Witteman reikt de prijzen uit. Locatie: Galerie Peter Leen, Herenstraat 25.

ZONDAG 17 APRIL

bachBach Cantates
Aanvang 15.00 uur. Gratis entree.
Door het Barokensemble en zangers van het Utrechts Conservatorium. Niet iedereen is bekend met de religieuze taal die Bach in zijn Cantates verwerkt. Daarom wordt bij iedere uitvoering een korte en luchtige theologische uitleg gegeven worden. Locatie: Pauluskerk, Straatweg 37

Muzikale afsluiting in de galerie.
Vanaf 14:30 uur.
Locatie: Galerie Peter Leen, Herenstraat 25.

OmjouVan HOTSPOT naar RELAXSPOT
Ook even toe aan een moment voor jezelf?

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 april kun je tegen een speciaal HOTSPOT-tarief van € 15,- voor 30 minuten een massage of voetreflexbehandeling boeken.

voetreflexBel of mail voor een massage OmJou,
Brenda van Rijn 06 13202738, info@omjou.nu
Bel of mail voor een voetreflexbehandeling Vitaleef, Margot Mulder, 06 52155424, info@vitaleef.nl
Locatie Heycoplaan 37-1, Breukelen
Maak snel een afspraak, want vol = vol!